Acoperire 5% a paginii
Acoperire de 5% a paginii. Ce înseamnă asta mai exact?
Cartușul tău nu a printat atâtea pagini câte erau garantate?
Înainte să pui la îndoială corectitudinea producătorului, haide să vedem care ar putea fi motivul. Cei mai mulți dintre ei specifică un anumit număr de pagini, cu mențiunea unei acoperiri de 5% a paginii.
Unii utilizatori nu știu cum este calculată această proporție și cum arată propriu-zis în pagină.
Acesta este un standard global ISO care determină performanța cartușului, fie el cu cerneală sau toner.
Astfel, numerele sunt calculate pe acoperirea paginii. Adică proporția dintr-o pagină A4, care ar fi complet acoperită. dacă ceea ce ai printat ar fi compactat într-un bloc.
Să luăm ca exemplu un cartuș cu un randament de 2000 de pagini.
Dacă imprimi doar documente simple, monocrome, fără bold sau sublinieri, este posibil să te apropii de acest număr promis.
Ei bine, același lucru nu va fi valabil și la un utilizator care imprimă zilnic tabele, coduri de bare, grafice complexe, fotografii color etc.
Pentru cele două profiluri de consumator, cantitatea de toner/cerneală utilizată nu va fi aceeași.
O imprimare de 5% a paginii înseamnă puține culori și zone umbrite. La polul opus sunt fotografiile, care au o acoperire de până la 90%, deci și un consum mare.
În cazul în care vrei să listezi poze, lucrări de diplomă sau documente ample, poți avea surpriza să constatați că nu ai listat decât câteva zeci de pagini. Pentru că acestea au depășit acoperirea de 5%.
Așadar, randamentul pe pagină al unui cartuș, este numărul maxim de pagini pe care aceasta le poate imprima. A nu se confunda cu numărul garantat, așa cum am exemplificat mai sus.
Din acest motiv este necesară o imprimantă potrivită nevoilor tale, în funcție de ce tip de utilizator ești.